Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bojovník proti egoistům

14. 7. 2012 21:53
Zbytečně dlouhé

protože stačilo napsat, že peníze určuje jenom business, tedy to za co je ochoten si divák zaplatit, kolik vydělá reklama z přenosů atd ... V této souvislosti je třeba připomenout, že na konci 90. let, kdy probíhal souboj odcházející generace Gráfová, Selešová s nastupující Hingisová a s. Williamsovi byl ženský tenis atraktivnější než mužský, kde byli světovými jedničkami i tenisti jako Rios, Ferrero či Kuerten a mužský tenis táhnul max. jenom u zápasů Aggasi vs. Sampras. To se naprosto otočilo s érou Federera a světovými jedničkami v ženském tenise jako Jankovičová, Safinová či Wozniacká. Tedy muži by si jistě teď zasloužili na společných turnajích vydělávát více, protože přináší teď více peněz organizátorům, avšak tu je třeba připomenout druhou věc, tedy, že je to jen a jen na organizátorech, jakým způsobem se rozhodnou. Pokud budou stát na tomto "gentlemanském" principu, je to jejich věc, stejně tak jako by si myslím obhájili před veřejností větší odměny pro muže.

0 0
možnosti

edith

14. 7. 2012 21:01
V tom případě

Při této logice by za Wimbledon 2010 měli Isner s Mahutem dostat alespoň 80% peněz co vítěz, protože se na kurtu zdrželi skoro stejný čas. A Nadal s Djokerem by pobrali skoro všechny dolárky, protože jejich zápasy nejsou žádné rychlovky....

0 0
možnosti

aazdar

14. 7. 2012 15:49
:-)

JJ, chlapi jsou siknější, odolnější a lepší - proto mají lepší platy. Se spolužákem pracujeme pro jednu firmu - máme stejný plat, stejné podmínky a stejnou práci. Pokaždé, když se setkáme, poslouchám, jak je to náročné, jak ho přepracování ničí jak některé dny nezvládá. Má manželku na mateřské - takže plný servis doma. No a já, naštěstí slabá žena se směju, k této práci, domácnosti a práci ještě pro jednu firmu jsem rozjela hospůdku a denně pláči nad zoufalstvím kolegy, který je přetažený a má málo peněz... Já fakt feminismus neuznávám :-).

2 1
možnosti

mildo

14. 7. 2012 13:35
Rovnopravnst ,ano ,ale ve vsem..............

V clanku je plna pravda ,nebudu se zabyvat detaily vypoctu.Ale, kdyz ma byt ona rovnopravnost pravdiva,no necht se hraji turnaje mixovane,

to myslim muzi a zeny dohromady-v jedne soutezi a bez rozdilu pohlavi-,no a ukaze se kdo, jak si zaslouzi penize a hlavne jakou vysi.

Ano to by byla rovnopravnost,nebot by se prokazalo,kdo ma na kolik dovednosti,shopnosti,odolnosti.Vim,ze to musi iritovat zeny,ze zacnou

hned ,ze jsou fyzicky slabsi,no ale chteji rovnopravnost-stejne penize,necht vydaji stejnou energii,jako muzi.Mojim pohledem,nejde vse a vsem merit stejne a to se musi nad tim zamyslet i zeny a hlavne ony priznat, ze neni mozne do nekonecna vynucovat nerovnopravnou rovnopravnost.

Nikdo je nechce osocovat ani ponizovat,ale skutecnost je takova,jaka je...........a na konec,tuto skutecnost nam dal Buh,ci priroda a i kdyz v nej neverime ,tak na ni nic nezmenime a je treba se podivat pravde do oci.

3 1
možnosti

aazdar

14. 7. 2012 16:41
Re: Rovnopravnst ,ano ,ale ve vsem..............

Na druhou stranu, o co jsme fyzicky slabší, o to líp rodíme.... Primárním posláním života je reprodukce - takže pokud budeme ohodnocovat finančně celek podle síly, měli bychom také ohodnocovat třeba dle kojení... :-). Bůh, či příroda to tak zařídil a není jediný důvod nadřazovat sílu jiným vlastnostem.

1 1
možnosti

gdyshsooks

14. 7. 2012 13:26
cele toto tema o diskriminace je trapne klise...

nejdrive vyreste proc programator-muz "A" vydeleva 3x tolik co programator-muz "B", pak vyreste proc manazerka-zena "C" vydeleva 4x tolik co manazerka-zena "D" a az pak reste proc programator-muz "A" vydelava vice nez manazerka-zena "C" ...

je to trapny stale narazet na tyhle trapne clanky o trapnem malichernem a detinskem problemu at uz jso o obhajobe toho nebo onoho.

2 1
možnosti

Hook24

14. 7. 2012 23:03
Re: cele toto tema o diskriminace je trapne klise...

Sport je ovšem daleko porovnatelnější, než práce! Viz. vrcholoví manažeři, kteří si vyplácejí obrovské odměny, přitom firmu tunelují.... Stejně tak politici.

Na vině jsou pravidla, které v běžném životě, díky jejich složitosti překračovat lze, ale ve sportu prakticky nikoliv.

0 0
možnosti

Mablung

14. 7. 2012 10:57
špatné výpočty

Podle Vašich výpočtů by měli dostávat maratonci asi 720 krát více než spurteři na 100 m, protože je jejich výkon o dost kratší :-)

Ve skutečnosti, v každé neregulované činnosti (nejen sportu), určují cenu práce zákazníci, odběratelé, sponzoři, ... . Prostě ten kdo peníze dodává. Ve sportu to jsou sponzoři a diváci. Sponzoři jsou navázáni na množství diváků, takže jednotkou která by měla rozhodovat o výši odměn je sledovanost. Jestliže by byl ženský tenis sledován stejně jako mužský, potom by měly mít stejné odměny. Pokud ne, jejich odměny by měly být proporciálně kráceny/navýšeny.

2 1
možnosti

pulper4

14. 7. 2012 18:03
Re: špatné výpočty

Michas hrusky s jablky. Tenis se hraje za stejnych pravidel narozdil od udavaneho maratonu a sprintu na 100m.

0 0
možnosti

Kruton

13. 7. 2012 22:01
Rovnoprávnost plodí paradoxy

diskriminace je od slova discriminare, což znamená latinsky "rozlišovat". Diskriminuji někoho tím, že ho na základě určitých znaků (rasa, pohlaví, náboženské vyznání, věk atd.) odliším od ostatních lidí a přistupuji k němu odlišně než ke zbytku společnosti. Bohužel je třeba konstatovat, že rozlišování tenisu na mužský a ženský je vlastně diskriminací, skutečná rovnoprávnost by byla, kdyby se na základě pohlaví v tenise vůbec ženy neodlišovaly a šlo by prostě o soutěž lidí. Nakonec jsou to stejně přírodou dané fyzické předpoklady, které určují úspěšné. Celé hnutí za ženskou rovnoprávnost je paradoxní. Tam, kde se to hodí tak tvrdí, že není důvod rozlišovat člověka podle pohlaví, ale kde se hodí opak, rozlišují a pak se snaží srovnat podmínky.

3 1
možnosti

Kruton

13. 7. 2012 22:01
Re: Rovnoprávnost plodí paradoxy

Například samotný feminismus se nezabývá žádnou rovností, ale naopak rozlišuje muže a ženy a navíc nahlíží na ženy jako na slabošky a méněcenné, protože tím, že za ně bojuje poukazuje na fakt, že ženy se o sebe sami nepostarají. Proto také silné ženy feminismem opovrhují.

2 1
možnosti

strnadz1

13. 7. 2012 21:53
Zajímavé počty

a co takhle je vztáhnout třeba na atletiku. Ženy běhají 100 m v průměru o 10% pomaleji, při vaší logice jsou v případě stejných prémií za vítězství krutě diskriminovány, protože za vteřinu běhu mají o těch 10% méně.

0 0
možnosti

Kruton

13. 7. 2012 22:06
Re: Zajímavé počty

.... touto logikou jsou ale diskriminováni všichni sportovci, protože sportovec, který ve stejném závodě běží o 10% pomaleji než vítěz nevyhrává zpravidla naprosto nic, zatímco vítěz například milion. Takže pokud bych běžel stovku o 50% pomaleji než Hussein Bolt, tak bych měl mít právo na polovinu jeho honoráře za vítězství, co? ;-D

0 0
možnosti

PokHanss

13. 7. 2012 20:57
Všeobecný rakouský občanský zákoník z roku 1811

obsahoval ustanovení, v kterém bylo zakotveno toto: " Žena má vždy a ve všem následovati svého muže a pána.". Zajímavé ustanovení ...

0 0
možnosti

aazdar

14. 7. 2012 18:32
Re: Všeobecný rakouský občanský zákoník z roku 1811

Vzhůru k burkám a k výchově žen svými pány ..

0 0
možnosti

oslik

13. 7. 2012 20:53
Když dva dělají totéž,

není to totéž.

Jedno přísloví také říká: žena rodí děti, muž práci. Zkrátka, každý rodí to, k čemu je od přírody lépe uzpůsoben. Zkusme při tom pominout kultury, kde se z mužů staly trubci a ženy oddřou jak porody, tak i práci...

3 1
možnosti