Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IZ

Ajvn

14. 8. 2012 9:47
srovnání s totáčem

Mohu-li se dotázat místních rodičů už dítek školou povinných, jaká je dnes reálná situace na školách s podporou zájmových kroužků, hlavně se zaměřením na pohyb a mimoškolní obdoba a la Sokol/Pionýr nebo Svazarm? Ať se na mě odpůrci předchozího režimu nezlobí, ale za totáče to byla pro děti doba zaslíbená. K těmto pohybovým a zájmovým aktivitám dítě přiřozeně a aktivně vedly školy a pokud dítěti rozumná dávka hodin týdně ve škole nestačila, mohl se po škole vrámci kroužků vyřádit. Nemluvě o dostatku hřišť a ploch, odkud Vás nikdo nevyháněl. Samozřejmě pokud je dítě vychované velkým sídlištěm, tak je to složitější, než když vyrůstá v "pestrobarevnějším" městě nebo na vesnici, kde jsou čtvrti plné zeleně, různých luk a polí, přilehlých lesů, atd. Přesto si myslím, že pokud rodič v dítěti dokáže objevit aspoň trochu jeho vlastní soutěživosti, tak dokáže to dítě motivovat a nastrčit do takových situací, kdy to dítě jim vezme za vděk raději než hraní na PC. Pohyb a sport ničím nenahradíš!:-)

1 0
možnosti
A

Alergik_new

14. 8. 2012 9:51
Re: srovnání s totáčem

Je to stejné a záleží na rodičích jak a do čeho dítě zapojí. A hlavně zda sami sportují a jsou schopni a ochotni do toho své děti zapojit.

Nedostatek hřišť? Nám stačila louka, míč a čtyři bundy ;-)

3 0
možnosti
ON

občanská neposlušnost

14. 8. 2012 9:38
V Americe umí udělat kotoul až každé čtvrté dítě

a jak jim krásně funguje to olympijský i mezinárodní hospodářství.

0 0
možnosti
A

Alergik_new

14. 8. 2012 9:54
Re: V Americe umí udělat kotoul až každé čtvrté dítě

Možná bychom si měli brát příklad spíše z těch lepších....:-/

0 0
možnosti
R

RIHAND

14. 8. 2012 9:29
TV

Trochu mě zaráží, jak se někteří naváží do učitelů, většina dnešní mládeže je nevzdělavatelná a to díky jejich rodičům, kteří nejsou schopni dohlédnout na to, aby mělo dítě splněné své povinnosti a opravdu do školy docházelo. Nemluvě o TV, ta je u smradů mnohdy brána jako "dobrovolná". TV a vše co je v osnovách u tohoto předmětu patří k základnímu vzdělání.

2 0
možnosti
D

Dunja

15. 8. 2012 0:29
Re: TV

Já souhlasím, rodiče by neměli podrývat autoritu učitelů a pokud zjistí problém neventilovat to před dětmi, ale přímo řešit ve škole. Stejně se chodit radit, pokud se jim něco nezdá na chování či známkách. Na školách je na to přece poradce.

Jak berou školu někteří rodiče vidím na tř.schůzkách. Při jedné třídní zdůraznila jedné mamince, že je zvláštní, že dcera je unavená, aby šla do školy, ale jede druhý den na závody v tancování. A druhé připomněla, že pokud dítě je nemocné měsíc, bylo by vhodné přijít se zeptat, co se má s ním doma učit, nebo kontaktovat spolužáky. Předpokládám, že hodně učitelů se také potýká s neustálými omluvenkami z hodiny tv. Spíš je zde otázka klasifikace, ta by měla být za snahu a ne výkon, ale ten kdo umyslně ostatním hodinu kazí a schválně dělá blbosti, by měl být potrestán.

1 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

14. 8. 2012 9:13
proč se tolik lidí snaží řešit

problémy rodit tím, že něco "zavede" do škol. to je tak hloupé:-/. hodina tělocviku nikoho nezmění. navíc, když už dnes se jí vyhýbají jako čert kříži.

2 0
možnosti
KSŠS

každý svého štěstí strůjce

14. 8. 2012 9:15
Re: proč se tolik lidí snaží řešit

rodin

0 0
možnosti
JK

kotja

14. 8. 2012 9:07
Tělocvik

Za prvé nemusím umět fotbal A gymnastiku A atletiku A pravoúhlé levovbočmo abych nebyl rozkydlý hroch. Za druhé dát pohyb do přitažlivější podoby není tak složité např. geocaching, parkour, ...

1 0
možnosti
I

imax.van.dort

14. 8. 2012 9:14
Re: Tělocvik

to myslíte vážně?

musíte umět běhat, musíte být schopen základní pohybové koordinace...o tom nejspíš autor píše...

1 0
možnosti
FH

provarenec

14. 8. 2012 8:27
jediným kolbištěm, kde může stát něco změnit, je

RODINA!!!!

3 0
možnosti
I

imax.van.dort

14. 8. 2012 8:41
Re: jediným kolbištěm, kde může stát něco změnit, je

stoprocentní souhlas....návyky sportovat, návyky zdravě se stravovat..to vše dává rodina v předškolním věku, 2-4 roky...

a zaplaťpříroda za "vesnické" Sokoly, kde má dítě poprvé možnost setkat se s žíněnkouR^

0 0
možnosti
L-OSM

Lobo - obchodník s mozky

14. 8. 2012 8:07
Kotoul

Možná by pro začátek mohli tělocvikáři ukázat, jak to má vlastně vypadat. Jenže tělocvikáře, který by zvládl i něco jinýho než řvát po děckách jsem ještě neviděl. Nechápu, proč je na tohle potřeba vš, kdejaký amatér to zvládá líp.

2 0
možnosti
VS

Astaroth

14. 8. 2012 9:03
Re: Kotoul

FTVS existuje proto, aby i jedinci s IQ<80 meli sanci na VS titul.

1 0
možnosti
PZLV

pipina z las vegas

14. 8. 2012 7:22
Asi bych volil jiný titulek,

ovšem úvaha je namístě.... Základní pohybové návyky jsou stejně důležité jako gramotnost. R^

0 0
možnosti
TT

žepré

14. 8. 2012 1:40
Tady je to teda šťavnatý,

tady si podávajó štafetu očividně všici, kterém je líno jít na záchod. No dobrá, o nekvalitě učitelů či osnov TV se bavit můžeme, ale vzhledem k tomu, že většina rodičů své děti k žádnému pohybu nevede, je ten státní zásah v tomhle případě velice na místě! Kurňa, nebyt tělocviku, kolik děcek by - až do své smrti - něudělalo nikdy dřep, předklon atd. Kolik z nich by v průběhu celýho svýho lajfu neuběhlo ani 50 metrů. V dnešní situaci věčnýho dřepění a vožení p...le aji k mekáčovi za rohem může TV představovat něco jako poslední šanci. Článek karmuju (a doporučuju napříště trochu dialektiky pro zvýraznění nedostatků TV a hlavně pro umlčení těch coach potatoes a jejich krásnějších polovic). R^

0 0
možnosti
A

A/D

13. 8. 2012 23:43
na co člověk potřrebuje

umět dělat kotouly v praktickém životě?

0 0
možnosti
D

Dunja

14. 8. 2012 0:01
Re: na co člověk potřrebuje

Hlavně je třeba umět utíkat, kličkovat, předbíhat, podbíhat, boxovat... Zřejmě je třeba změnit osnovy.;-)

Je to stejné jako s hudebkou, která se učí až do devítky, dcera známé ji vyfasovala jako volitelný předmět na gymplu, ačkoliv chtěla počítače, ale prostě nebylo místo a taky málem z ní propadla.

1 0
možnosti