Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Wendolene banned once

2. 4. 2010 4:34
Napsal jste to dokonale....

A po posledni cistce toto je vic nez aktualni...nemyslite?;-)

0 0
možnosti

Saaayush

16. 6. 2009 14:42
reakce

Asi tolik. Pokuď  daný slovo nikoho neuráží nebo není použitý jako nadávka, pak by mělo všechno bejt v pořádku.

0 0
možnosti

milanalois

7. 6. 2009 17:21
U nás svoboda slova není.

Za některá slova se u nás můžete dostat do vězení.

Dokud trestní zákon zná verbální trestné činy, není u nás svoboda slova.

---

Zakazování diskuse některými blogery (proč tedy blogují, že) je dáno jejich hypertrofovaným egem. Jejich egocentrismus nesnese zjištění, že jiní lidé mají jiné názory než oni. Že s nimi někdo nesouhlasí, že někdo má lepší argumenty, že jimi třeba i někdo pohrdá. Zakázaná diskuse je projev osobní malosti egocentrického egoisty.

Ovšem je to jiný případ než svoboda slova: svoboda slova není v tom, že Vás každý musí poslouchat, když mu chcete něco říci. Svoboda slova je v tom, že smíte nahlas hlásat i takové myšlenky, s nimiž většina nesouhlasí. Svoboda slova je v tom, že se můžete postavit na náměstí a do megafonu prohlásit, že Hitler, Stalin, Mussollini a ba i Bokassa byli správní chlapíci a státní moc Vám za to nic neudělá. A tato svoboda slova u nás rozhodně není.

0 0
možnosti

rqmark

7. 6. 2009 19:23
Re: U nás svoboda slova není.

No on je to asi hlubší filozofický problém. Co je to totiž svoboda slova a kam až sahá? Co je to slovo, to víme. Tak tedy definujme svobodu. Můžu svobodně jezdit autem vlevo? Nebo můžu svobodně srážet chodce na přechodech? Nemůžu, že. Takže každá osobní svoboda má své vymezení, a ne nadarmo se říká, že "Má svoboda končí tam, kde omezuji svobodu druhého."

Za další je také dobré chápat, kdo tuto svobodu vymezuje. Svobodu si sama sobě vymezuje společnost. Protože jak poznám, že omezuji svobodu druhého, když jezdím s autem po chodníku? Samozřejmě tak, že mě chytí policajti a minimálně mi napaří pokutu za nedodržování dopravních předpisů. Proto je svoboda, velmi relativní pojem, který je dán nějakou dohodou, tedy zákonem, co se vlastně jěště může a co už ne. A to že se svoboda brání vůči omezovačům svobod, jako například nacismu, je opět víceméně dohodou společnosti. Prostě je to jakási negativní zkušenost, nebo prevence před ztrátou svobody.   

0 0
možnosti

KOLDAK

7. 6. 2009 15:16
Máte pravdu, co dodat

0 0
možnosti

shrink

7. 6. 2009 15:10
Možná až moc

bojovné (jde přeci o h+++o) na můj (blbě) smířlivý styl, ale karma, máš recht. A

0 0
možnosti

petr štursa (velmi arogantní)

7. 6. 2009 14:59
To nic

Nic si z toho nedelej, tady cenzura sprostych slov nefunguje pausalne, to plati jen pro nekoho... http://wiener.blog.idnes.cz/c/6884/Novy-clanek-o-Kunde.html

0 0
možnosti

3ska

7. 6. 2009 14:45
divokej Bill

to, ze Bill sukal nebyl problem. Problem byl, ze byl zenaty a jako prezident vypovedel, ze s Monikou nesukal.

0 0
možnosti

duhastrecht

7. 6. 2009 15:44
Re: divokej Bill

Základní problém je v tom, že FBI při sledování toku praní špinavých peněz narazila na to, že Billovu kampaň financovala tajně rudá Čína (jmenovitě její státní zbrojovka Norinco a armáda), Demokratické straně to nijak nevadilo a ani neřekla, co za dolary Čína dostane (v politice se nefinancuje něčí zvolení bez protislužby) proto se z bezvýznamného románku s bezvýznamnou provinční štětkou uměle udělala světová aféra, Republikáni dostali možnost zbavit se Billa,  Demokraté zatlouct kolaboraci s Čínou. Pokud by jen zahnul své ženě, politici by mávli nad tím rukou, za obyčejnou nevěru se neodstřeluje, Ratha také nikdo neodstřeluje, že má milenku a Paroubka, za to, že podváděl svoji ženu, manželská morálka v politice - bohužel - neplatí.

Politické aféry mají vždy skrytý podtext, zbavit se nepodhodlné osoby atentátem není chytré řešení, lepší je "odhalit" korupci (Čunek)  anebo sexyskandál, to u pitomé veřejnosti zabere spíše, než kulka odstřelovače, ta může naopak i stvořit legendu (JFK).

0 0
možnosti

Jiittkkaa

7. 6. 2009 14:41
Sprosté slovo v nadpisu

je jednoznačně porušení kodexu, v textu už to nikdo nesleduje. Stažení článku pro jeho údajnou nízkou informační hodnotu je nesmysl, to s Vámi absolutně souhlasím, protože to je pouze věc názoru. Jinak se mi nelíbí Vaše odsouzení bloggerů, kteří neumožní(nikoli zakážou)diskuzi a nepovažuji to za jejich selhání, ale pouze za možnost se tak SVOBODNĚ rozhodnout - jinými slovy autor sdělí prostřednictvím svého článku COSI čtenáři a nepřeje si například být napadán a  chce umožnit čtenáři, aby o článku přemýšlel sám aniž by byl ovlivňován názory jiných atd atd(těch důvodů může být spousta, ale je to pouze SVOBODNÉ rozhodnutí autora a kdo nechce číst články k nimž se nemůže vyjádřit, NEMUSÍ a je to zase jeho SVOBODNÉ rozhodnutí). Tak to vidím já.:-)JG

0 0
možnosti

petr štursa (velmi arogantní)

7. 6. 2009 14:55
Re: Sprosté slovo v nadpisu

No, kdyby tu sveho casu nevyhral co do popularity "clanek o kun... vite cem, skutecne, to slovo bylo v nadpisu a Pani Formankova tu nenapsala clanek o sprostych slovech, pak by se tomu dalo verit.

0 0
možnosti

lubossula

7. 6. 2009 14:32
moc nechapu,

co se tu v souvislosti s blogy stale resi. Toto je privatni prostor a majitel urcuje pravidla, co tu chce mit a co nikoliv. TO nesouvisi se svobodou slova, ale s plany a umysly vydavatele, ktere tu proste neco chce a neco nechce. Zehrate na nespravnem hrobe. Daleko "nesvobodnejiL se pristupuje k diskusim treba na "nekorektnich" webech Zvedavec nebo Altermedia. Jestli se vam nelibi, nic vam nebrani zalozit si svuj nezavisly blog, kde vas nebude nikdo omezovat.

0 0
možnosti

SIDLSD

7. 6. 2009 14:21
Je to tak.

R^

0 0
možnosti